Terug naar alle evenementen

HET GROENE CLUBHUIS VOOR VOEDSELVERANDERAARS

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (kaart)

HET GROENE CLUBHUIS VOOR VOEDSELVERANDERAARS

De keuken is toe aan verandering. Onze manier van eten put het leven op onze planeet in toenemende mate uit. De flora en fauna heeft het zwaar te verduren, de biodiversiteit neemt af, de oceanen verzuren, waterschaarste neemt toe en de aarde warmt op. Wij vinden dat het tijd is voor verandering en willen de krachten bundelen om samen verschil te maken in de voedseltransitie.

De Veranderschool en plantbased voorlopers Femke van den Heuvel en Sheila Struyck hebben Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars gelanceerd. Een plek waar gelijkgestemde (semi) professionele koks, chefs, opleiders en cateraars elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de duurzame keuken. We dagen elkaar uit en vullen elkaar aan hoe we lekker kunnen blijven eten en tegelijkertijd rekening houden met alles dat groeit en bloeit op deze planeet. In Het Clubhuis leren we van en met elkaar: kennis, kletsen en (demo)koken.
 
Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars opent elke twee maanden haar deuren. Met elke keer een specifiek onderwerp. Femke en Sheila trappen de avond om 17.45u af waarna een gastspreker ons alle ins en outs zal vertellen over een specifiek plantaardig product, de technieken en bereidingswijze. Daarna gaan we om 19u met elkaar in gesprek onder het genot van de plantbased daghap op De Groene Afslag. 

7 julI IN HET CLUBHUIS: Siropen, Elixers en Mocktails

Fruitslagers maken van een gezond weelderig landschap een alcoholvrije menukaart vol smaak. Met eigen teelten, foerageren en restverwerking nemen ze je mee in complexe smaakverhalen. Proef de zilte noordelijke kwelders, opgeloste oesterschelpen en diepe cedar hout tonen. Van Field Guide non-alcoholic spirits, Cul sec alcoholvrij wijn alternatief of Roze Bunker oplossing voor frisdrank. De Fruitslagers produceren in hun Voedselstation, samen met andere circulaire voedselproducenten. Dit is een fabriek zonder baas, door de Fruitslagers opgericht om voedselproductie logischer te maken. Alles wat in deze ‘kraamkamer van de voedselindustrie’ binnenkomt, wordt van kop tot staart verwerkt.

Fruitslager Lynn Holsheimer komt ons alles vertellen over de missie en de smaken. Ze geeft inspiratie en laat proeven. En wil zelfs met je menukaart meedenken…..

We hopen je maandag 7 juli te zien!

Deel van een serie

We hopen dat Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars zich na deze eerste bijeenkomsten organisch verder zal blijven ontwikkelen. Het Clubhuis is van iedereen en zal bloeien door ieders betrokkenheid.
 
Bij De Veranderschool en De Groene Afslag is het op ons lijf geschreven om de bovenstroom uit te dagen en de onderstroom zichtbaar te maken. Op een comfortabel ontregelende manier vinden we uit hoe het ook anders kan. Word jij hier ook blij van en wil jij onderdeel zijn van deze beweging, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verwelkomen je met open armen!

ALLES praktisch OP EEN RIJ

Datum: maandag 7 juli 2025
Tijd:
17.45 - 20.00 uur
Type evenement:
dagprogramma
Locatie:
De Groene Afslag

Prijs: €35,- inc btw en plantaardige daghap (exclusief drankje)

Eerdere gebeurtenis: 24 juni
VERANDERFINANCIËN