Back to All Events

Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (map)

Het groene clubhuis voor voedselveranderaars

De keuken is toe aan verandering. Onze manier van eten put het leven op onze planeet in toenemende mate uit. De flora en fauna heeft het zwaar te verduren, de biodiversiteit neemt af, de oceanen verzuren, waterschaarste neemt toe en de aarde warmt op. Wij vinden dat het tijd is voor verandering en willen de krachten bundelen om samen verschil te maken in de voedseltransitie.

De Veranderschool (van De Groene Afslag) en plantbased voorlopers Femke van den Heuvel en Sheila Struyck lanceren Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars. Een plek waar gelijkgestemde (semi) professionele koks, chefs, opleiders, cateraars en serieuze liefhebbers elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de duurzame keuken. We dagen elkaar uit en vullen elkaar aan hoe we lekker kunnen blijven eten en tegelijkertijd rekening houden met alles dat groeit en bloeit op deze planeet. In Het Clubhuis leren we van en met elkaar: kennis, kletsen en (demo)koken.
 
Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars opent elke twee maanden haar deuren. Met elke keer een specifiek onderwerp. Femke en Sheila trappen de avond om 17.45u af waarna een gastspreker ons alle ins en outs zal vertellen over een specifiek plantaardig product, de technieken en bereidingswijze. Daarna gaan we om 19u met elkaar in gesprek onder het genot van de plantbased daghap op De Groene Afslag. 

vandaag te gast: Koken op open vuur

Op open vuur koken heeft iets magisch. De kern van de aarde is vuur en de vlammen brengen je bijna terug naar de kern van de aarde. Het is avontuurlijk en smaakvol! Bij open vuur denk je al snel aan grillmasters en grote BBQ’s. Met daarop van alles, maar geen groenten. O ja, een nep burger voor de vegetariër.

Michael König van Ofyr zal ons laten zien dat je op spectaculaire wijze op vuur kan koken, juist als plantforward of plant based chef. Dat doen we bij De Groene Afslag, beroemd en berucht voor de overheerlijk zomer BBQ’s. Waar inderdaad geen dieren aan te pas komen!

Bekijk ook het instagram account van Michael König.

Trek gepaste kleding en een warme jas aan. We hopen je 10 maart te zien en om samen in de vlammen te staren en te genieten van de inspiratie van Michael. De workshop zal in het engels zijn.

Deel van een serie

We hopen dat Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars zich na deze eerste bijeenkomsten organisch verder zal blijven ontwikkelen. Het Clubhuis is van iedereen en zal bloeien door ieders betrokkenheid.
 
Bij De Veranderschool en De Groene Afslag is het op ons lijf geschreven om de bovenstroom uit te dagen en de onderstroom zichtbaar te maken. Op een comfortabel ontregelende manier vinden we uit hoe het ook anders kan. Word jij hier ook blij van en wil jij onderdeel zijn van deze beweging, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verwelkomen je met open armen!