Terug naar alle evenementen

HET GROENE CLUBHUIS VOOR VOEDSELVERANDERAARS

  • De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV Netherlands (kaart)

HET GROENE CLUBHUIS VOOR VOEDSELVERANDERAARS

De keuken is toe aan verandering. Onze manier van eten put het leven op onze planeet in toenemende mate uit. De flora en fauna heeft het zwaar te verduren, de biodiversiteit neemt af, de oceanen verzuren, waterschaarste neemt toe en de aarde warmt op. Wij vinden dat het tijd is voor verandering en willen de krachten bundelen om samen verschil te maken in de voedseltransitie.

De Veranderschool en plantbased voorlopers Femke van den Heuvel en Sheila Struyck hebben Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars gelanceerd. Een plek waar gelijkgestemde (semi) professionele koks, chefs, opleiders en cateraars elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de duurzame keuken. We dagen elkaar uit en vullen elkaar aan hoe we lekker kunnen blijven eten en tegelijkertijd rekening houden met alles dat groeit en bloeit op deze planeet. In Het Clubhuis leren we van en met elkaar: kennis, kletsen en (demo)koken.
 
Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars opent elke twee maanden haar deuren. Met elke keer een specifiek onderwerp. Dit keer een speciale editie op Landgoed Kraaybeekerhof.

8 sept IN HET CLUBHUIS: kookworkshop van grond tot bord

Wat gebeurt er met smaak als je zelf oogst wat je kookt?

Stap uit de keuken en de supermarkt en ontdek de diepe smaak van de oorsprong. Tijdens deze kookworkshop voor (semi)professionals duiken we letterlijk de aarde in: we verkennen de biologische tuinen van Kraaybeekerhof en maken een directe verbinding met de grond waarin ons voedsel groeit.

We starten met een inspirerende wandeling langs de kruidentuin, het voedselbos en de oogsttuin. Jet, de bevlogen tuinder, vertelt hoe ze hier telen: met aandacht voor de bodem, het seizoen en de levenskracht van de plant. Proef onderweg, stel vragen en ontdek wat er nú groeit en bloeit.

Vervolgens gaan we zelf oogsten en koken — liefst buiten, op open vuur of in de houtoven. Onder begeleiding van kok Berber bereiden we samen een driegangen plukdiner waarin de oogst van de dag de hoofdrol speelt. Smaak begint immers bij de bodem.

Daarnaast kun je je verdiepen in het maken van kruideninfusies. Iris neemt je mee de kruidentuin in en laat zien hoe je kruiden kiest die niet alleen lekker zijn, maar ook ondersteunend werken en perfect harmoniëren met de gerechten die we maken.

Landgoed Kraaybeekerhof is een monumentaal landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Driebergen. Het maakt deel uit van de Utrechtse Lustwarande. In de jaren 70 van de vorige eeuw is op het landgoed een opleidings- en ervaringscentrum gevestigd voor duurzame biodynamische landbouw, stadslandbouw- en tuinbouw.

We hopen je maandag 8 sept te zien!

Deel van een serie

We hopen dat Het Groene Clubhuis voor Voedselveranderaars zich na deze eerste bijeenkomsten organisch verder zal blijven ontwikkelen. Het Clubhuis is van iedereen en zal bloeien door ieders betrokkenheid.
 
Bij De Veranderschool en De Groene Afslag is het op ons lijf geschreven om de bovenstroom uit te dagen en de onderstroom zichtbaar te maken. Op een comfortabel ontregelende manier vinden we uit hoe het ook anders kan. Word jij hier ook blij van en wil jij onderdeel zijn van deze beweging, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verwelkomen je met open armen!

ALLES praktisch OP EEN RIJ

Datum: maandag 8 sept 2025 (Let op de inschrijving sluit op 1 september)
Tijd:
15.45 - 20.00 uur
Type evenement:
dagprogramma
Locatie:
LET OP! Kraaybeekerhof, Driebergen (dus niet DGA)

Prijs: €57,50,- inc btw en plantaardige daghap (exclusief drankje)

De workshop gaat door bij minimaal 22 inschrijvingen.