Wat is een grote verandering? Een grote verandering begint met een gedachte over wat het zou kunnen zijn. Het is echt iets anders, dus je kunt alle kanten op. Dat kan verlammend werken. Welke verandering willen we? En waarom die? Hoe ziet een andere, nieuwe realiteit eruit? En ook: wat te doen met weerstand? Voor je het weet kom je uit op het volgende: ‘Wat ik wil dat weet ik niet. Maar één ding is zeker: wat ik nu heb dat wil ik niet’.
In de try-out van hun nieuwe lezing van Bureau WO laten Erik de Ruijter en Janne Brok zien, dat in ‘wat ik wil dat weet ik niet, maar…’ het antwoord prachtig gevangen zit. Een contra-intuïtief antwoord, eenvoudig, en toepasbaar als methode.
Met voorbeelden wordt de toeschouwer meegenomen naar een fundamenteel inzicht, waarvan vervolgens gedemonstreerd wordt dat toepassing leidt tot opmerkelijke resultaten.
Na de lezing weet u wellicht nog steeds niet wat u wel wilt, maar kent u een overzichtelijke methode die nieuwe realiteiten voorstelbaar maakt.
De lezing duurt ongeveer van 14.00 tot 15.00 uur. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit het publiek. Aansluitend is er nog een uur mogelijkheid tot het stellen van vragen, geven van feedback en discussie over de toepassing. Hopelijk gaat die discussie verder tijdens de borrel van 16.00-17.00 uur.
Kortom: de ideale middag om je eigen kennis over de transitie naar een nieuwe economie te verrijken.
Kom je ook?
KOSTEN
Deze lezing is gratis en de borrel is dan ook op eigen kosten. We verwachten wel dat je bij aanmelding ook daadwerkelijk komt.
OVER DE SPREKERS
Erik de Ruijter is ondernemer op het gebied van wiskunde, duurzaamheid en informatica. Aan het begin van zijn carrière deed hij een contra-intuïtieve ervaring op. De ‘first principles’ van grote verandering zijn hiervan de uitwerking.
Janne Brok is medeoprichter en directeur van Bureau WO. Samen met Erik werkte ze de afgelopen vier jaar aan de ‘first principles’. Ze wordt gedreven door het besef dat we de laatste decennia weliswaar heel goed zijn geworden in verbeteren, maar dat dit grote veranderingen juist tegenhoudt. Terwijl veranderen niet moeilijk is en, in de basis, eigenlijk altijd hetzelfde.